Sposób przygotowania

Filety obtoczyć w mące, smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu z obu stron na rumiano.
Cebulę pokroić w plastry, włoszczyznę obrać, opłukać zetrzeć na tarce.
Na patelni rozgrzać tłuszcz i zeszklić na nim cebulkę, następnie dodać pozostałe warzywa liść laurowy, ziele angielskie, sól, pieprz, cukier.
Całość zalać niewielką ilością wody .
Dusić pod przykryciem 20 minut.
Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze chwilę poddusić.
Doprawić do smaku.
Warzywami przykryć usmażoną rybę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ryba po grecku - mjami :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !