Sposób przygotowania

Orzechy obrać,drobno pokroić .Miód rozpuścić. z cukru,wody i octu przygotować syrop.Syrop łączymy z miodem.Z białek ubijamy pianę .Do piany wlewamy cienkim strumieniem syrop ciągle mieszając.Naczynie z pianą ustawić na parze i ubijać aż masa zgęstnieje.Zdjąć z pary i ubijac do ostudzenia.Do masy dodać cukier waniliowy i orzechy, dokladnie wymieszać.Masę kładziemy na wafel i równo rozsarować ,przykryc drugim waflem.Obciązyć równomiernie,odstawić na 1 dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    FAFIK

    To musi być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    kotlet

    ciekawy przepis
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ale słodkości
  • 2
    kucharka
    Opublikowano

    Justyna37

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    fictor123

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !