Sposób przygotowania

Mięso opłukałam, osuszyłam, pokroiłam na mniejsze kawałki i zmieliłam razem z 1 kanią i 1 cebulą. Dodałam jajko, 4 łyżki tartej bułki i mleko. Doprawiłam masę solą i pieprzem ziołowym. Wyrobiłam masę i podzieliłam na 6 części. Uformowałam kotleciki, obtoczyłam je w bułce tartej i smażyłam na 2 łyżkach klarowanego masła po 3-4 min. z każdej strony. Zrumienione przełożyłam na talerz. Na patelnię dodałam resztę masła, wrzuciłam pozostałe duże kanie pokrojone w paski i posiekaną drobno niedużą cebulkę. Smażyłam mieszając kilka minut aż grzyby zaczęły się rumienić. Oprószyłam je lekko solą i pieprzem a następnie podlałam kilkoma łyżkami wody. Na wierzch położyłam usmażone wcześniej kotleciki i dusiłam całość 10-15 min.. Na koniec dodałam 2 nieduże łyżki kwaśnej śmietany i gotowe!
Zjedliśmy z chlebem i świeżym ogórkiem a podając posypałam danie posiekaną natką pietruszki.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Kanie... Uwielbiam je, ale nigdy nie przechowywałam na okres zimowy. A jak widzę można je wykorzystywać do wszystkiego:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    przyznam, że zdjęcia pochodzą z lata i wykorzystałam świeże, wtedy dostępne kanie.....ale można je mrozić, w całości albo pokrojone, wcześniej zblanszowane i zimą przygotować pyszności
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    bardzo apetyczne danie
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetny przepis;)
  • 1
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    ale to musi być smaczne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !