Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przepuścić jeszcze ciepłe przez praskę lub doskonale utłuc. Masę ziemniaczana posolić i popieprzyć do smaku, wymieszać z 3 jajkami . Dosypywać po trochu mąkę, aby ciasto można było rozwałkować na długość formy do pieczenia.Drobno pokroić cebulę, udusić w tłuszczu na głębokiej patelni razem ze szpinakiem /można trochę liście pokroić ,ale niekoniecznie/.Ostudzić. Dodać 2 posiekane grubo 2 jaka ugotowane na twardo,drobno posiekana natkę, sól i pieprz. Tak przygotowany szpinak rozłożyć równo na ziemniaczanym placku, ostrożnie zwinąć roladę /można rozwałkować na pergaminie i pomagać sobie nim przy zwijaniu/. Położyć na obficie posmarowanej tłuszczem blasze i piec w średnio gorącym piekarniku do zrumienienia. Roladę pokroić na porcje i podawać na gorąco z sałatą lub sałatką np. z ogórka, pomidora i rzodkiewki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    fajny przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    fajny pzepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    ciekawa, super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !