Sposób przygotowania

Najpierw przesiej mąkę do miski, Schłodzone masło włóż do miski i posiekaj z mąką. Potem dodaj żółtka, śmietanę, odrobinę soli. Wlej też spirytus lub ocet - dzięki temu faworki będą pulchniejsze i wchłoną mniej tłuszczu podczas smażenia. Wszystkie składniki wymieszaj nożem, po czym możliwie szybko zagnieć ciasto rękami. Powinno być dość ścisłe, jak na makaron. Gdy zacznie odstawać od miski, przełóż je na stolnicę skąpo oprószoną mąką. Ciasto rozwałkuj na bardzo cienko wycinaj przekładaj i piecz

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłoby się chociaż jeden
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agnieszka137

    pyszne! za mną też \"chodzą\"
  • 0
    original
    Opublikowano

    Gonia555

    Dobry pomysł na Ostatki :-)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    anna180

    super przepis..za kilka dni wlasnie bede robic na specjalne zamówienie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    lubię faworki
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    uwiebiam
  • 2
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    tzn. uwielbiam ;-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !