Sposób przygotowania

CIASTO 1
Białka ubić na sztywno, powoli dodając resztę składników, delikatnie wymieszać.
Piec 25 minut w 180 stop.
CIASTO 2
Połączyć wszystkie składniki ciasta drugiego, upiec w 180 stopniach.

Krem
Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, odstawić do lekkiego stężenia.
Śmietanę ubić z cukrem, dodać galaretki, dobrze utrzeć.
Ciasto z makiem i biszkopt jasny przekroić na pół.

PRZEKŁADANIE CIASTA
1-ciasto z makiem
2-dżem
3-biszkopt jasny
4-krem
5-ciasto z makiem
6-krem
7-biszkopt jasny
8-dżem

Wierzch można posypać wiórkami kolorowymi.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    no mi to ciasto nie udawało się -może ten przepis wypróbuję
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super ciasto, jeszcze takiego nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !