Sposób przygotowania

Najpierw oczyścić fasolkę , obciąć końcówki , dobrze umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli.Nie długo tylko parę minutek ., potem ją odcedzamy i układamy w słojach , do każdego słoja wkładamy po czosnku, szczyptę cząbru i kilka gałązek kopru. Odstawiamy i wstawiamy w nie dużym rondelku 1 litr wody z octem , solą i cukrem . I to ma się zagotować .Potem zalewamy tą marynatą zielona fasolkę . Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minutek.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Świetny dodatek do obiadu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    bardzo ją lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !