Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka marynowana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

zielona fasolka 1 kg
koperek
czosnek kilka
cząber
Zalewa:
ocet 10 % 1,5 szkl
sól
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka marynowana

Najpierw oczyścić fasolkę , obciąć końcówki , dobrze umyć i ugotować w wodzie z dodatkiem soli.Nie długo tylko parę minutek ., potem ją odcedzamy i układamy w słojach , do każdego słoja wkładamy po czosnku, szczyptę cząbru i kilka gałązek kopru. Odstawiamy i wstawiamy w nie dużym rondelku 1 litr wody z octem , solą i cukrem . I to ma się zagotować .Potem zalewamy tą marynatą zielona fasolkę . Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minutek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.03.2011 11:09
bardzo ją lubię
RenataZ-et 07.02.2011 19:37
Świetny dodatek do obiadu.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak