Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolowe szaleństwo

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

boczek wędzony 10 dag
fasola czerwona puszka 1
kukurydza 1 puszka
cebula biała 1\\2 kg
ocet balsamiczny 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
keczup pikantny 2 łyżki
papryczka chilli 1
sałata rzymska 20 dag
fasola biała

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolowe szaleństwo

Boczek najpierw kroimy w kosteczkę i podsmażamy , ale bez tłuszczu . Sam się stopi. . Kukurydzę odsączamy , i fasolę też tylko zalewę z białej pozostaw , cebulę siekamy . Mieszamy ocet z zalewą , oliwą , keczupem , solą i pieprzem , zaś z papryczki usuwamy nasionka a miąższ potnij w plastry . Dodaj do sosu . Sałatę rwiemy na kawałeczki i połączyć już ze wszystkim składnikami . Na koniec polewamy przygotowanym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ElizaT 19.03.2011 11:09
musi być smaczne
RenataZ-et 12.02.2011 22:45
Fajna niecodzienna kolacja :)
Ania67 06.02.2011 11:13
Rewelacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak