Sposób przygotowania

Kapustę należy zalać i postawić na ogniu na 15 - 20 minut. Gdy kapusta nieco ostygnie należy ostrożnie oddzielić poszczególne liście. Jeśli liście mają bardzo grube nerwy liściowe, to można je delikatnie ściąć nożem. Przygotować farsz: ryż wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 minut. Następnie odcedzić i spłukać zimną wodą. Na patelni przyrumienić w maśle drobno pokrojoną cebulę razem z drobno pokrojonymi pieczarkami, pod koniec dodać i farsz razem przesmażyć. Na liście kapusty położyć farsz i zwinąć w ruloniki. Na dno garnka położyć liście kapusty i ułożyć gołąbek przy gołąbku. Garnek wstawić do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    goraco polecam,przepis naprawde latwy a danie smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !