Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołąbki z ryżem i pieczarkami

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
pieczarki 30 dkg
cebula 1 szt.
masło 5 dkg
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gołąbki z ryżem i pieczarkami

Kapustę należy zalać i postawić na ogniu na 15 - 20 minut. Gdy kapusta nieco ostygnie należy ostrożnie oddzielić poszczególne liście. Jeśli liście mają bardzo grube nerwy liściowe, to można je delikatnie ściąć nożem. Przygotować farsz: ryż wrzucić do osolonego wrzątku i gotować 15 minut. Następnie odcedzić i spłukać zimną wodą. Na patelni przyrumienić w maśle drobno pokrojoną cebulę razem z drobno pokrojonymi pieczarkami, pod koniec dodać i farsz razem przesmażyć. Na liście kapusty położyć farsz i zwinąć w ruloniki. Na dno garnka położyć liście kapusty i ułożyć gołąbek przy gołąbku. Garnek wstawić do piekarnika (200 stopni) na około godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kochanyptysiu 25.05.2011 12:42
goraco polecam,przepis naprawde latwy a danie smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak