Sposób przygotowania

Mąkę przesiać ze szczyptą soli, dodać margarynę,wodę,cukier waniliowy,żółtko i zagnieść ciasto. Schować do lodówki na pół h. Rozwałkować, wyłożyć formę i zapiec w 180stopniach ok15min. W tym czasie podgrzać 300ml mleka z łyżką masła. Pozostałe 100ml wymieszać z budyniem, cukrem jeśli nie ma go w budyniu i łyżeczką mąki. Do gotującego się mleka wlać rozrobione z budyniem i mieszać by nie było grudek. Na ciasto wyłożyć sos truskawkowy i budyń (letnia temperatura). Na wierzch pianę z pozostałego białka. Zapiec w piekarniku kolejne 15min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    polly66

    wystudzić przed zjedzeniem;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    kate.500

    smaczne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pycha,lubie słodkości

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !