Sposób przygotowania

Szpinak dusimy na patelni dodając kilka łyzek wody aż będzie zemdlały. Odciskamy z wody i siekamy. Cebulę i czosnek siekamy drobniutko i smazymy na oleju. Dodajemy szpinak. Dusimy pod przykryciem kilka minut. Jak troszkę się przestudzi dodajemy jajko i starty żółty ser i przyprawiamy do smaku.
Drożdze mieszamy z cukrem i delikatnie ciepłą śmietaną. Dodajemy do mąki. Roztapiamy margaryne i dodajemy do rozczynu,. Przyprawiamy. Dodajemy jajka i wyrabiamy ciasto.
Wałkujemy ciasto na prostokąt - wkładamy farsz i zawijamy . Roladę smarujemy roztrzepanym jajkiem i pieczemy około 45 minut w temp. 200 st.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    alinka45

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    szpinak w każdej postaci---smacznego...
  • 3
    original
    Opublikowano

    pioge7

    ekstra
  • 1
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    bardzo lubię rolady

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !