Sposób przygotowania

Mięso kroimy w plastry i potem w paseczki (wzdłuż włókien), nie solimy! Przesmażamy na tłuszczu, dodajemy cebule pokrojoną w piórka, teraz solimy, podlewamy wodą i dusimy prawie do miękkości, dodajemy w takiej kolejności - paprykę pokrojoną w cienkie paseczki, pieczarki - w paseczki, ogórki w paseczki.
Gdy wszystko jest miękkie, dodajemy przecier pomidorowy, zagęszczamy wodą rozmieszaną z mąką, dosmaczamy i na koniec garść zielonej pietruszki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    ja dodaje ogórki konserwowe zamiast kiszonych
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Konkretne jedzonko
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    po północy na weselu
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Ewa95

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !