Sposób przygotowania

Jajka zmiksować z olejem i cukrem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać bezpośrednio do masy, dodać mleko i orzechy, wymieszać.
Połowę ciasta przełożyć do innej miseczki, dodać kakao, wymieszać.
Foremki napełnić na przemian jasnym i ciemnym ciastem. Piec 20-25 minut w temp170-190stC. Przestudzić w foremkach, a następnie wyłożyć na deskę kuchenną. Pozostawić do ostygnięcia.
Polewę połamać na mniejsze kawałki, stopić w kąpieli wodnej na małym ogniu, polać babeczki.
Cukier puder przesiać, dolać tyle ciepłej wody, by powstała gęsta masa, dokładnie utrzeć. Gotowym lukrem namalować białą kratkę na zastygłej polewie.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !