Sposób przygotowania

Ugotować ryż, cebulę pokroić w kostkę, pieczarki pokroić w plasterki, szynkę pokroić w kostkę, koperek posiekać.
Cebulę usmażyć na złoty kolor, dorzucić pieczarki i smażyć razem ok 10 minut. Dodać ryż, szynkę, koperek, przyprawić pieprzem i solą, dusić kilka minut.
Papryki przepołowić i oczyścić. Zagotować rosół, wrzucić do niego paprykę i trzymać pod przykryciem 10 - 15 minut. Wyjąć i nie dopuścić do ostygnięcia.
Wywar rozprowadzić ze śmietaną, cały czas mieszając doprowadzić do zagotowania. Odstawić.
Żółtka ubijać dolewając powoli wywar ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem.
Paprykę napełnić mieszanką ryżową i polać sosem.
SMACZNEGO !!!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    alaaa

    bardzo dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    mysza666

    brzmi świetnie
  • 1
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajny pomysł :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    super farsz;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !