Sposób przygotowania

Jabłko obieramy i kroimy w kosteczkę, obtaczamy lekko cynamonem. Budyń najlepiej duży Delecty gotujemy jak zwykle, mieszamy z jabłkiem. Rozlewamy do pucharków. Białko ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder ok 1 łyżki. Zagotować ok 200 ml mleka i na gotujące wykładać łyżeczką małe beziki, po minucie przewracamy je na drugą stronę i gotujemy jeszcze z 1 min lub dwie. Wykładamy do pucharków z budyniem, dekorujemy gałązką porzeczki, lub jak kto woli cząstką jabłka i posypujemy pozostałym cukrem i cynamonem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    wojr63

    super deser
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !