Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt metrowy
Masa: masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać grysik oraz mleko. Utrzeć.
Biszkopty pokroić w kromki, każdą kromkę smarować masą, przekładać raz ciemna kromka raz jasna. Kroić ukośnie.
mąka | 14 dkg |
cukier | 14 dkg |
jajko | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
mąka | 14 dkg |
cukier | 14 dkg |
jaja | 4 sztuki |
proszek do pieczenia | 1 łyżeczka |
kakao | 2 łyżki |
Soda oczyszczona Prymat | 1 łyżeczka |
masa | |
mleko | 1/2 litra |
grysik | 3 łyżki |
masło | 15 dkg |
cukierpuder | 1/2 szklanki |
cukier waniliowy |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: