Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka utrzeć z połową cukru na puszysty kogel-mogel , następnie dodać olej i wodę, zmiksować . Białka ubić z pozostałym cukrem na sztywną pianę i wmieszać do masy żółtkowej .
Mąkę , proszek do pieczenia i kakao wymieszać razem, a następnie przesiać do masy jajecznej . Delikatnie wymieszać. Przelać ciasto do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem blachy, wygładzić powierzchnię .
Przygotować masę serową - utrzeć razem wszystkie jej składniki . Następnie przełożyć ją do woreczka , uciąć róg i wyciskać na kakaowe ciasto tworząc kwadraty .
Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 30-35 minut ( u mnie 45min. i mimo to ciasto złapało lekkiego zakalca następnym razem potrzymam parę minutek dłużej)- to chyba zależy od piekarnika.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !