Sposób przygotowania

Makaron ugotować w osolonej wodzie,odcedzić i polać zimną wodą.
Do garnka wlać 0,75 litra wody,wrzucić kostkę mięsną,liście laurowe i ziele angielskie.
Na patelnię wlać olej,wrzucić pokrojoną w kostkę kiełbasę i podsmażyć.Gdy kiełbasa się zarumieni dodać pokrojoną w kostkę cebulę,chwilę poddusić i wrzucić do garnka.Gotować wszystko na średnim ogniu i doprawić przyprawą do karkówki,papryką mieloną słodką,pieprzem ziołowym i solą.Po 10 minutach dodać przecier pomidorowy,zmniejszyć ogień.Do miseczki wsypać 2 łyżki mąki,dodać 1/3 szklanki mąki i wymieszać wszystko i porcjami dodawać do garnka.Całość zagotować i polewać na makaron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    Tak jako nastolatka robiłam swoje pierwsze \"spaghetti\" - z kiełbasą ;) Było smaczne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !