Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, miąższ pokroić w kostkę. Obraną cebulę i pieczarki pokroić w półplasterki. Czosnek obrać i posiekać.. Rozgrzać łyżkę oliwy, podsmażyć cebulę i czosnek, dodać pieczarki i krótko dusić. Dodać przygotowane pomidory i dusić pod przykryciem, na małym ogniu 10 minut. Dodać osączone z zalewy oliwki i dusić jeszcze przez 3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać pozostałą oliwę i włożyć ser. Usmażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z potrawką warzywną.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Lubię tak przygotowany camembert :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !