Sposób przygotowania

Chudy kawałek karkówki bez kości umyłam, opłukałam i osuszyłam. Pokroiłam w niezbyt cienkie plastry i lekko rozbiłam tłuczkiem. Każdy kawałek oprószyłam z obu stron solą ziołową i posypałam dość obficie ziołowym pieprzem. Następnie lekko oprószyłam mąką. Smażyłam partiami na mocno rozgrzanej patelni z niewielką ilością oleju. Zrumienione z obu stron na silnym ogniu przekładałam do rondla. Na tej samej patelni podsmażyłam obrane i pokrojone w ćwierć krążki cebule a gdy się zrumieniły podlałam je 3/4 szkl. wody i zagotowałam żeby z dna patelni odkleiły się resztki przyrumienionej mąki. Całość przelałam do mięsa. Dodałam jeszcze 50 g ziołowej nalewki (miałam litewski Suktinis) i dusiłam wszystko na małym ogniu pod przykryciem aż mięso było zupełnie mięciutkie, ok. 1 godziny. Podałam z kaszą i jarzynką z marchewki i groszku.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    super smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    sama dobroć pychota!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wygląda świetnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wygląda świetnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    świetnie zrobione
  • 0
    original
    Opublikowano

    magduś83

    rewelacja
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Karolina69

    fajne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Marysia

    super
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Misia90

    ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    bardzo fajny przepis
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    wspaniałe danie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !