Sposób przygotowania

Kaszę ugotować na sypko w 1 szkl mleka i 1szkl wody z dodatkiem 1 łyżki masła i odrobiną soli. Pozostałe masło utrzeć z żółtkami, cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Białka ubić na sztywna pianę. Żółtka z masłem i panę dodać do przestudzonej kaszy, wymieszać. Połowę kaszy włożyć do naczynia żaroodpornego, ułożyć pokrojone w kostkę jabłka, oprószyć cukrem i cynamonem, przykryć pozostałą kaszą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 20 min w temp 220 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kas2

    brzmi apetycznie
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się smakowicie.
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się smakowicie.
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    przepyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !