Sposób przygotowania

Najpierw robimy ciasto : Margarynę ucieramy , z cukrem i cukrem waniliowym , może tez być masło. Cały czas ucieramy dodając po jajku , następnie mieszamy z dwoma mąkami i proszkiem . Teraz przygotowujemy masę serową : Ucieramy masło z cukrem , dodajemy jajko, twaróg, budyń cały w proszku pół soku z cytryny i skórkę też 1\\2 . Składaj po 2 papierowe foremki , czyli włóż jedno w drugą , do foremek wkładaj po łyżce ciasta piaskowego i wyrównaj na cieście połóż po porcji masy twarogowej i babeczki od razu wstawiaj do gorącego piekarnika i piecz pół godzinki w 180 st potem ostudż podgrzej konfiturę i przetrzyj przez sito i posmaruj ciepłą konfiturą zimne babeczki ciasteczka dekorujemy tak jak chcemy.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !