Sposób przygotowania

Schab rozcinamy nożem , w taki sposób aby uformować z mięsa prostokątny płat . Posypujemy solą , pieprzem i możemy odstawić na parę godzinek .W między czasie mięso mielone , [ może być mieszane albo z indyka ] przyprawiamy też solą , pieprzem i już ziołami suszonymi. Na płacie mięsa rozkładamy warstwę mięsa mielonego i mocno ścisło zwinąć . Blaszkę smarujemy tłuszczem układamy roladę i wstawiamy do piekarnika na godzinę w temperaturze 180 st. Podczas pieczenia na pewno będzie się wytwarzać sos , to musimy od czasu do czasu polewamy mięsko tym sosikiem.

Komentarze

  • 3
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Jeszcze aby nam się rolada nie rozlatywała w trakcie pieczenia to powinniśmy spiąć albo obwiązać bawełniana nitką
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !