Sposób przygotowania

Żółtka roztrzep. Śmietanę kremówkę ubij. Białka ubijaj z cukrem pudrem na sztywno w kąpieli wodnej, aż masa będzie gorąca. Dodaj roztrzepane żółtka, ubitą śmietanę i sok z cytryny, wymieszaj.
Masę wlej do formy, ostudź, a następnie włóż do zamrażalnika. Suszone owoce pokrój na kawałki. Polewy przygotuj według przepisu na opakowaniu. Lody pokrój na paluszki. Końce namocz w polewie. Podawaj z owocami i resztą polewy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    AnaSt

    Myślę, że przepis w sam raz na upalne dni ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    basia70

    ciekawe i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    Idealny deser na różne okazje
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wojt@s

    extra

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !