Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować, przegnieść przez praskę, ostudzić. Do zimnych dodać jajko i mąki, szybko zagnieść ciasto. Na posypanej mąką stolnicy, ciasto rozwałkować na grubość 1,5 cm. Kroić w paski a następnie w skośne kluseczki. Kopytka wrzucać do wrzącej osolonej wody i gotować kilka minut pod przykryciem. Podawać do sosu lub okraszone stopionym boczkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    pyszny obiadek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    smaczny obiad
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Lubię kopytka.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !