Sposób przygotowania

Ugotować 2 i 1/2 szklanki mleka razem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 minut. Dodać masło.
Budyń rozprowadzić w 1/2 szkl. mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia.
Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniową. Wyrównać powierzchnię.
Zrobić polewę: tym razem rozpuściłam 1 czekoladę mleczną i pół gorzkiej w kąpieli wodnej i dodałam około 3-4 łyżki mleka. Tak przygotowaną polewą równomiernie pokryć wierzch.
Ciasto wstawić do lodówki. Najlepsze jest na następny dzień.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłoby się chociaż kawałeczek
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewasylwia

    zjadłoby się chociaż kawałeczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Haneczka1

    ale pyszności :)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    pychota
  • 1
    original
    Opublikowano

    joanna77

    takie pyszności muszę mieć w swojej księdze!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    wygląda wyśmienicie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Kasia35

    ta polewa na cieście mnie zachęca ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !