Sposób przygotowania

Wszystkie składniki na ciasto wykładamy na stolnicę i na początku kroimy nożem w ten sposób wstępnie zagniatając ciasto następnie przejmujemy ciasto naszymi rączkami , zagniatamy je i wkładamy do lodówki na czas przygotowania kremu aby margaryna się nie rozpuściła .

Krem:
Oddzielamy białko od żółtka i ubijamy samo białko następnie po ubiciu dodajemy cukier , żółtko , śmietanę , cukier waniliowy . I dobrze mieszamy.

Wracamy do ciasta , wałkujemy , foremki na babki układamy na cieście i wyciskamy.
Następnie babeczki formujemy i do każdej dajemy pokrojone jabłko następnie zalewamy kremem.

Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp 150sto. przed 15-20min.
Smacznego!!

Nie wyjmujcie babeczek z piekarnika , bo opadną.
Lepiej wyłączyć 5min przed i niech sobie zostaną.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !