Sposób przygotowania

Do żółtek w miseczce dodajemy cukier i ucieramy, kogel-mogel przyprawiamy kakaem, imbirem i cynamonem. Ucieramy aż do gładkiej konsystencji. Gotujemy wodę, zaparzamy kawę w osobnym dzbanku. Rum z łyżeczką cukru podgrzewamy lekko w rondelku. I teraz w kolejności, do wysokich szklanek bądź kubków wlewamy gorący rum, dolewamy gorącą, lecz nie wrzącą kawę i na wierzch delikatnie wylewamy kogla mogla. Podajemy natychmiast po przygotowaniu. Słodkie i daje kopa:D

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna6

    Z alkoholem ,może być pyszne.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !