Sposób przygotowania

z cytryny zetrzeć skórkę i wycisnąć sok. pokroić jabłka w drobną kostkę. jablka z sokiem wrzucić do rondla i gotować jakieś 8-10 minut z połową cukru. dosypać migdały.
twaróg wymieszać i utrzeć z pozostałym cukrem, skórką z cytryny,cukrem waniliowym, i olejem. dosypać mąkę i proszek do pieczenia - ugnieść wszystko. rozwałkować ciasto na prostokąt ok 30X40 cm. rozłożyć równomiernie na nim masę z jabłek, zrolować wzdłuż dłuższego boku, pokroić na plastry - ok 10, blachę pokryć pergaminem i ułożyć ślimaczki. Piec w temp ok 200 stopni, około 20 minut, z cukry pudru zrobić lukier (utrzeć z 3-4 łyżkami wody) i posmarować złote ślimaczki. smacznego!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !