Sposób przygotowania

Spód układamy w tortownicy , skrapiamy likierem, a następnie smarujemy dżemem.
Umyte i osuszone truskawki pozbawiamy szypułek.Połowę owoców miksujemy, a drugą połowę przekrawamy na pół.
W kilku łyżkach wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę i mieszamy ze zmiksowanymi truskawkami. Dodajemy do nich kieliszek likieru.
Śmietanę kremówkę ubijamy i mieszamy z serkiem, dodajemy do masy truskawkowej. Mieszamy całość i wylewamy na biszkopt. Połówki i truskawek układamy na wierzchu. Ciasto wstawiamy do lodówki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    rewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !