Sposób przygotowania

ryż ugotować najlepiej na sypko. migdały sparzyć tak żeby skórka z nich łatwo zeszła. następnie wyłożyć je na papierowy ręczniczek i delikatnie osuszyć. potem zmielić. mleko zagotować z cukrem a następnie dodać do niego migdały, rodzynki wcześniej opłukane, masło i całość gotować ok. 10-15 minut. na końcu dodać cukier waniliowy. z powstałej zupki odlać pół szklanki. wystudzić a następnie dodać żółtko i dokładnie wymieszać. dolać do zupy. można też od razu dodać ryż do zupy lub jak kto woli wyłożyć do miseczek i zalać gorącą zupą. udekorować można płatkami migdałowymi podsmażonymi na suchej patelni.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Damian19

    chcialbym sprobowac :)
  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    bardzo ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    aginaa

    brzmi pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    Aż mi ślinka poleciała :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    matii6

    zupka rewelacyjna,,
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super zupa
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    świetna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Zapowiada się apetycznie.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    zbysio

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    brzmi apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !