Sposób przygotowania

1. Nadzienie: 1 łyżka oleju,
2. zmielone mięso wołowe, cebula pokrojona, zmiażdżony czosnek, koncentrat pomidorowy, 1 łyżka maki, rosół, ser naciowy posiekany, sól, pieprz, pomidory bez skórki w kostkę, posiekana bazylia świeża
3. Na rozgrzanym oleju smażyć mięso wołowe przez 3-4 min rozdrabniając grudki., dodać cebule i czosnek smażyć aż się zarumienią.
4. Dodać mąkę , pastę pomidorową i smażyć 1 min.
5. Dodać wywar wołowy , seler pomidory i bazylię. Doprawić do smaku . Całość dusić na wolnym ogniu 20 min.
6. Przez 10 min gotować ziemniaki odcedzić i utłuc , włożyć do miski. Dodać żółtko i oliwę oraz doprawić
7. Dodać mąkę i wygnieść ciasto , podzielić je na 24 części. Z każdej części formować okrągłe placki, nałożyć nadzienie i zagnieść jak pierogi. Smażyć przez 7-9 min na złoty kolor rozgrzanym maśle.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !