Sposób przygotowania

Marchew obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Do miseczki wlać, 2/3 szklanki wody, wsypać mąkę, odrobinę soli i pieprzu, zamieszać ciasto, odstawić na 1/2 godz. Następnie dodać marchew i wymieszać. Na patelni rozgrzać tluszcz, smażyć małe placuszki z obu stron, na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Fajne te placuszki :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    świetna propozycja, z samą marchewką jeszcze się nie spotkałam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !