Sposób przygotowania

Ryż gotujemy na półtwardo.Jabłka obieramy ze skorki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostke. Jabłka prażymy z odrobiną masła, cukrem i cynamonem. Do naczynia żaroodpornego wkladamy połowę ryżu na to jabłka i na wierzch ryż posypujemy jeszcze cynamonem i trzemy na wierzch twarde masło(najlepiej z zamrazarnika). Pieczemy w 180 stopniach 40 minut.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justa32

    smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    bardzo ciekawa propozycja;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !