Sposób przygotowania

Z jajek, cukru mąki i proszku do pieczenia upiec biszkopt. Po upieczeniu i wystudzeniu podzielić go na 3 części.

Brzoskwinie pokroić w kostkę, a odcedzony syrop zagotować i rozpuścić w nim galaretkę brzoskwiniową. Do tężejącej galaretki dorzucić brzoskwinie, całoć wymieszać i wylać na pierwszą część ciasta i przykryć drugą.

Rodzynki zalać wrzątkiem i wystudzić ( są bardziej miękkie ). Galaretkę cytrynową rozpuścić w 1 szklance wrzątku i gdy będzie tężeć, dołożyć rodzynki i znów całość wylać na ciasto i przykryć trzecią częścią.

Wierzch ciasta zalać tężejącą galaretką cytrynową też rozpuszczoną w 1 szklance wrzątku.

Oczywiście smaki i kolory galaretki można pozmieniać wg uznania.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Halusia

    Orzeźwiający placuszek
  • 4
    original
    Opublikowano

    ankaryba

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    rewelacyjny;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !