Sposób przygotowania

Wszystkie składniki ciasta kruchego zagniatamy i wkładamy na godzinę do lodówki. Po wyjęciu ciasto wałkujemy na grubość 3-4mm (nie może być za cienkie) i kieliszkiem do wódki wykrawamy kółka. Na wykonanie różyczki potrzebujemy ok.6-7 kółek.
Kółka układamy tak aby jedno zachodziło brzegiem na drugie - łączenia smarujemy białkiem.
Jeżeli różyczki mają być z marmoladą to również kładziemy na środek paseczek marmolady. Zwijamy w rulonik i tak powstają różyczki :)
Wszystkie kwiatki układamy na blaszce i pieczemy w (koniecznie) nagrzanym do 180 st piekarniku przez około 20 min.
Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub polać lukrem :)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    przepięknie wyszły
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ewka1978

    Kuszące

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !