Sposób przygotowania

Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić . Dodać żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Wlać do podłużnej formy o wymiarach 28x15 i upiec.

Po upieczeniu ciasto pozostawić w formie. Na zimny biszkopt wlewamy płynną masę i szybko wstawiamy do lodówki. Gdy masa stężeje wlewamy galaretkę wiśniową i ponownie wstawiamy do lodówki. Tak przygotowane schłodzone ciasto posypujemy wiórkami czekoladowymi.

Masa:
Serek mieszamy z cukrem pudrem, wlewamy zimną, płyną galaretkę (galaretkę agrestową i żelatynę rozpuścić w 1,5 szklance gorącej wody]) Dodać jagody i wymieszać.

Temperatura pieczenia biszkoptu: 180C
Czas pieczenia: 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    mmmmmm
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo apetyczny, kojarzący się z latem.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Juleczka20

    pyszne ciasto
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    pięknie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    fajnie ze do takiego deseru można dodać różne owoce

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !