Sposób przygotowania

Śliwki umyć, wydrylować, pokroić na połówki. Masło utrzeć z 10 dag cukru . Ciągle ucierając kolejno wbijać 2 całe jajka i 2-3 żółtka, następnie mąkę z proszkiem do pieczenia, a na koniec mleko. Ciastem wykładamy do blachy. Na wierzchu układamy śliwki i posypujemy je cynamonem. Pieczemy 30 minut w temp. 200 st. Białka ubijamy na sztywno z pozostałym cukrem i sokiem cytrynowym. Ciasto wyjmujemy z piekarnika i wykładamy na nie pianę ubitą z białek. Zapiekamy jeszcze 10 minut. Po ostudzeniu możemy posypać np. zrumienionymi na suchej patelni migdałami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !