Sposób przygotowania

Mąkę, cukier, margarynę, żółtka cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia zagniatamy szybko, na jednolita konsystencję. Ciasto dzielimy na dwie części jedna powinna być tak 3/4 ciasta. Tą część wałkujemy i wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. A następnie za pomocą widelca robimy dziurki. Drugą część ciasta wkładamy do lodówki. Ser mielimy trzykrotnie. Do sera dodajemy miękką margarynę, cukier, cukier waniliowy, budynie w proszku oraz jajka i dokładnie ze sobą miksujemy na jednolitą puszystą masę. Gotową masę serową wykładamy na ciasto. Brzoskwinie kroimy w półplasterki i układamy na masie serowej. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier i jeszcze chwilkę ubijamy. Gotową pianę nakładamy na brzoskwinie. Ciasto z lodówki ścieramy na tarce o dużych oczkach na pianę. Blachę z ciastem umieszczamy w piekarniku na ok 60 mini pieczemy w temp. 180\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Chętnie zjadłabym taki serniczek :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    to mój ulubiony sernik;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    malenkaaa_85

    Jest pyszny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam
  • 3
    original
    Opublikowano

    sara1

    bardzo fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszny serniczek
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    idealny :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !