Sposób przygotowania

Żeberka umyć, osuszyć i podzielić na porcje. Na patelni rozgrzać dowolny tłuszcz( może być olej, może być smalec). Na rozgrzanym tłuszczu smażyć żeberka. W międzyczasie zagotować bulion. Do gotującego się bulionu wkładać usmażone żeberka. Cebulę obrać, posiekać i podsmażyć na tłuszczu ze smażenia żeberek. Następnie dodać ją do gotujących się żeberek. Paprykę oczyścić, wykroić z niej gniazda nasienne, pokroić ją w kostkę i dodać do żeberek wraz z Kucharkiem. Pod koniec gotowania sos zaprawić mąką, doprawić do smaku solą i pieprzem.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    aguus

    Prezentują się bardzo apetycznie:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    od dawna marzę o żeberkach a twoje wyglądają przepysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    mniam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    magical66

    rewelacyjne
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    bardzo dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    super!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    pyszności jak dla mnie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Lubię żeberka, często robię na obiad w różnej postaci
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    smaczna propozycja
  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    świetne danie z żeberek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !