Sposób przygotowania

Pieczarki oczyścić, pokroić i poddusić z niewielką ilością wody. Następnie doprawić je do smaku solą i pieprzem. Schab pokroić na porcje, następnie zbić je delikatnie tłuczkiem kuchennym, oprószyć solą i pieprzem. Jajka rozkłócić, kotlety panierować w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim kotlety z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu kotlety ułożyć w naczyniu żaroodpornym, na każdym z nim ułożyć po łyżce pieczarek, posypać startym na jarzynówce serem żółtym i zapiekać do momentu, gdy ser się rozpuści.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda smacznie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    pycha
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    rewelacyjy
  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    mmmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    U mnie każdy lubi takie kotlety - rewelacja.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    też takie robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pyszny obiedek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !