Sposób przygotowania

Buraki należy dokładnie umyć i bez obierania ugotować w lekko osolonym wrzątku. Odstawić je do wystudzenia. Gdy będą już zimne obrać je ze skórki i pokroić je w plasterki( plasterki powinny być dość cienkie). Plasterki ułożyć na talerzyku, oprószyć je solą i pieprzem, następnie skropić sokiem z cytryny. Majonez wymieszać z pokrojonym w kostkę ogórkiem. Tak przygotowany majonez ułożyć na środku talerzyka, pomiędzy buraczkami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    tak przygotowanych buraczków jeszcze nie jadłam,ciekawy sposób na sałatkę.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    jadłem taką sałatkę, bardzo mi zasmakowała
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super sałatka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Smakowita

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !