Sposób przygotowania

Margarynę wyjąć z lodówki aby była miękka. 5-6 łyżek mleka, łyżkę cukru, łyżkę mąki wymieszać. Dodać rozkruszone drożdże i odstawić w ciepłe miejsce. jajka roztrzepać z resztą cukru. Dodać do mąki razem z margaryną, pozostałym mlekiem i rozrobionymi drożdżami. Dodać aromat. Wyrobić ciasto. odstawić do wyrośnięcia. Gdy powiększy swoją objętość wyłożyć na stolnicę. Rozpłaszczyć rękoma i wycinać pączki kieliszkiem bądź małą szklaneczką. Ułożyć na ściereczce. Na rozgrzanym oleju smażyć pączki. Wyjmować na ręcznik papierowy i osączyć.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !