Sposób przygotowania

Mąkę przesiewamy do miski, doprawiamy solą. Dodajemy jajko i oliwę. Na koniec dodajemy rozmrożony i odsączony szpinak. Mieszamy i wyrabiamy ciasto dodając odrobinę ciepłej wody, aby ciasto nie było za suche. Wodę dodaję na wyczucie.

Wyrobione ciasto zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na około 1 godzinę do lodówki.

Po tym czasie wykładamy na wysypaną mąką stolnicę i wałkujemy. Wycinamy kółka. Napełniamy farszem i lepimy. Gotujemy we wrzącej wodzie i wyjmujemy jak wypłyną.


Farsz:

Serek rozdrabniamy widelcem, wbijamy żółtko. Pomidorki suszone (nie mogłam ich dodać jako składnika )kroimy w plasterki i doprawiamy. Mieszamy i wypełniamy pierogi.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    Baska Kaska

    takich pierogów jeszcze nie widziałam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    ze szpinakiem jeszcze nie jadłem
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    pięknie wyglądają :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję :) tęsknię za wiosną i to taka namiastka zieleni w kuchni :))
  • 2
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    super koniecznie muszę spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    banditka

    nalesniki takie widziałam ale pierogów zielonych jeszcze nie ;) fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    coś nowego dla mnie=pierogi do zrobienia, szpinak lubię..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    polecam :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    uwielbiam takie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !