Sposób przygotowania

Do miseczki wsypać wasabi i wymieszać z przegotowaną, ale zimną wodą (może być mineralna niegazowana). Dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Dodać ocet, olej i miód. Dokładnie wymieszać trzepaczką rózgową, po czym doprawić solą i pieprzem.
Kapustę pekińska oczyścić z brzydkich liści, przekroić na pół, umyć i osuszyć, następnie poszatkować. Marchewkę, cukinię i dymkę razem ze szczypiorem umyć. Marchewkę zetrzeć na dużej tarce. Cukinię pokroić na cienkie plasterki, a te z kolei na paseczki. Dymki, w tym 2 ze szczypiorem pokroić po skosie. Jeśli cebulki są duże, to należy je pokroić nieco drobniej. Wymieszać warzywa ze sobą w dużej misce, doprawić solą i pieprzem, a następnie polać sosem. Całość jeszcze raz delikatnie wymieszać.

Surówka idealnie nadaje się do dań z grilla (ilość jest też wystarczająca). W przypadku podawania do obiadu polecam zrobić z połowy porcji - podział jest bardzo prosty.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    z chęcią bym się poczęstowała :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    borgia

    Wpadaj. Zrobię specjalnie dla Ciebie (i mojego Męża ;) ).
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    bardzo fajna surówka, lubię pekinkę
  • 0
    original
    Opublikowano

    Neetka90

    Ale bym zjadła taką sałatkę ;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 0
    original
    Opublikowano

    aranka

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna/HerLife

    idealna do obiadu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne, bajeczne, po prostu palce lizać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !