Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Babka makowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

białko 6 sztuk
margaryna 10 dkg
mak 1 szklanka
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
bakalie

Przepis i sposób przygotowania na: Babka makowa

Margarynę utrzeć z cukrem, powoli wsypywać mąkę, mak, proszek do pieczenia, na końcu pianę z białek. Dodać bakalie. Wszystko dokładnie wymieszać. Wlać do formy na babkę, upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 26.03.2011 00:18
smaczna do kawki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak