Sposób przygotowania

Kiełbaski chorizo włożyć do rondla i zlać wodą.Zagotować, zmniejszyć płomień do bardzo powolnego duszenia.Dusić bez przykrycia przez 5 minut. wyjąć kiełbaski i osączyć na papierowym ręczniku.Na patelni podsmażyć boczek, do wytopienia tłuszczu.Zwiększyć płomień i smażyć do chwili gdy boczek stanie się chrupiący i złotobrązowy.Osączyć na papierowym ręczniku.Do tłuszczu z boczku dodać cebulę i czosnek,podsmażamy do miękkości, bez rumienienia.Dodajemy wino ,wodę,listek laurowy ,boczek miętę , sól i pieprz.Zagotować na dużym ogniu i zmniejszamy płomień.Wkładamy kiełbaski i dusimy częściowo przykryte ok 20 minut.Jeżeli mamy groszek świeży dodajemy go razem z kiełbaskami,zamrożony wsypujemy na 5 minut przed końcem duszenia.Wyjmujemy kiełbaskę i kroimy na kawałki ,wrzucamy z powrotem do garnka.Cedzakiem wykładamy na tależe

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    rjustysia

    Niezły pomysł na chorizo :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !