Sposób przygotowania

Czosnek obrać, posiekać. Paprykę oczyścić i pokroić w kostkę -odsmażyć wraz z czosnkiem na oleju. Lekko przestudzić. Wymieszać z mozzarellą, mięsem, jajkami, musztardą, ketchupem i tymiankiem. Doprawić solą i pieprzem.
Podłużną foremkę (keksówkę), wyłożyć papierem do pieczenia i dokładnie wypełnić przygotowanym mięsem
Wierzch \"keksu\" wyrównać zwilżoną w letniej wodzie, ręką i osmarować roztrzepanym białkiem. Obłożyć gałązkami rozmarynu. Przykryć alufolią.
Keks wstawić do rozgrzanego do 220 st. piekarnika. Piec przez 15 min., zmniejszyć temperaturę pieca do 200 st. i piec jeszcze 45 min. Wyjąć i pokroić w grube plastry. Podawać z pieczywem czosnkowym.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !