Sposób przygotowania

Szparagi oczyścić i pokroić na 4 cm kawałki. Zblanszować je w wodzie z solą i cukrem. W garnku rozpuścić masło i dodać mąkę, chwilę smażyć , zalać mlekiem dodać cukier i sól oraz szparagi. Dusić do miękkości, dodać otręby i gdy sos zgęstnieje wsypujemy natkę. Ostrożnie mieszamy i przekładamy na półmisek. Podawać z pure ziemniaczanym i np kurczakiem smażonym na złoto.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Pyszne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !