Sposób przygotowania

Do miski wlać kefir, wbić jajka, dodać cukry, sól, sodę oczyszczoną, mąkę i delikatnie wymieszać. Jabłka obrać, pokroić na drobne plasterki, dodać do ciasta i zamieszać. Łyżką nakładać placuszki na rozgrzany tłuszcz i smażyć na rumiano z obu stron.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczny obiadek
  • 2
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    racuszki są pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    uwielbiam takie racuszki
  • 1
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    na sodzie muszę spróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Smaczniutkie są takie domowe racuszki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    lubię takie ;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !